Ga naar content
Adviesraad Sociaal Domein Ermelo
Kansrijk opgroeien

Kansrijk opgroeien

Kinderen horen op te groeien in een vertrouwde en veilige omgeving. Dat lijkt vanzelfsprekend, maar soms lukt dat niet vanzelf. Preventie speelt een grote rol in het voorkomen en opvangen van problemen in de opvoeding. Als het nodig is, is het belangrijk dat goede, passende hulp snel beschikbaar is.
Op weg naar samenredzaamheid

Op weg naar samenredzaamheid

Mensen maken deel uit van sociale verbanden via clubs of verengingen waar zij lid van zijn. Gezellig samen dingen doen, sporten of naar theater gaan, zijn voor de meeste mensen belangrijk. Door deel te nemen aan het sociale verkeer, ontmoeten mensen elkaar en hebben ze het gevoel ‘erbij te horen’.
Perspectief op (on)betaald werk

Perspectief op (on)betaald werk

Werk geeft zin aan je leven en is daarom belangrijk! Het zorgt ook voor structuur en ontmoeting met anderen. Werk is er in verschillende vormen: betaald of onbetaald, in dienstverband of via vrijwilligerswerk of dagbesteding. Om jezelf te ontwikkelen en nu of later werk of vrijwilligerswerk goed te doen, zijn scholing en training belangrijk.

Zelfstandig thuis

Zelfstandig thuis

Hierbij gaat het om zo zelfstandig mogelijk wonen in een leefbare en veilige wijk. Zo lang mogelijk thuis blijven wonen is het uitgangspunt. Ook mensen die extra begeleiding, zorg of hulp nodig hebben, horen erbij en hebben recht op een eigen woonplek in een gewone buurt.